[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/aus.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/100x73\/aus.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/aus.jpg","size":"461.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zbog lošeg vazduha nema treninga na Australijan Openu

Za sada nema nagoveštaja kada bi teniseri koji su već u Melburnu mogli da dobiju zeleno svetlo za treninge, ali će kvalifikacioni mečevi početi po planu. „Uslovi se popravljaju i konstantno se prate. Dalje odluke će biti donesene u skladu sa podacima sa lica mesta i posle konsultacija sa našim medicinskim timom, meteorolozima i naučnicima“, rekla je portparolka Teniske federacije Australije.

Požari u Australiji tinjaju od septembra, a u njima je 28 osoba izgubilo život, a na hiljade ostalo bez domova. Uslovi su uticali na održavanje brojnih sportskih takmičenja, među kojima su utakmice u fudbalu, košarci, ragbiju i kriketu, a zbog lošeg kvaliteta vazduha postoji ozbiljna zabrinutost pred početak prvog Gren slema sezone naredne nedelje.

Aktuelni šampion Australijan Opena i najbolji srpski teniser Novak Đoković ranije ovog meseca izrazio je zabrinutost da bi dim mogao da dovede do zdravstvenih problema kod igrača. Međutim, organizatori u Melburnu su najavili da će takmičenje u slučaju ekstremnih situacija ograničiti na tri stadiona koji imaju krov, kao i još osam terena na zatvorenom. 

                                                                                                                                                                                                                            izvor; sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!