[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/27\/gp-bregana.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/27\/100x73\/gp-bregana.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/27\/gp-bregana.jpg","size":"405.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Zatvoren granični prijelaz Bregana-Obrežje, priveden ruski državljanin

Granični prijelaz Obrežje/Bregana zbog izvanrednog je sigurnosnog događaja do daljnjega zatvoren za promet u oba pravca, a ograničen je i promet prema tom prijelazu sa slovenske strane,  prenosi Hina.

Policija za sada nije objavila pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV navodi da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je na Flixbusu koji je iz Hratske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Kovčeg s bombom je navodno izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija trenutno ne mogu posredovati.

Dok traje zabrana prometra u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici se preusmjeravaju na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurosvski Brod, objavila je slovenska uprava za ceste.

Policija je potvrdila da ozlijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako navodi komercijalna televizijska postaja POP-TV kovčeg s bombom ispituje posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva.

Muškarac, vlasnik kovčega, navodno je ruski državljanin.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!