[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/strajk-sestara.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/100x73\/strajk-sestara.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/strajk-sestara.jpg","size":"436.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Zaposlenici SKB-a Mostar održali jednosatni štrajk upozorenja

Zaposlenici Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar održali su u srijedu jednosatni štrajk upozorenja nezadovoljni što Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) nije prihvatila njihov prijedlog novog kolektivnog ugovora.

Predsjednik Sindikata zaposlenika SKB Mostar Josip Masatović pozvao je Vladu HNŽ-a da još jednom razmotri njihove prijedloge, odnosno svoju odluku da se aktualni kolektivni ugovor produže do godinu dana.

- Mi već četiri mjeseca nemamo kolektivni ugovor. Tražimo novi ugovor te povećanje trenutne satnice s 2,30 na 2,45 marke, uvećanje koeficijenata za 0,2 i uvođenje novih kategorija koje nismo imali u starom kolektivnom ugovoru - ističe Masatović.

Od Vlade očekuju ubrzo odgovor jer će u suprotnom, kako je kazao Masatović, stupiti u generalni štrajk.

- Ukoliko ne dobijemo odgovor Vlade HNŽ koji je prihvatljiv za naše članstvo, organizirat ćemo generalni štrajk na razini HNŽ-a - poručio je predsjednik Sindikata.

Medicinska sestra Marija Talić kazala je da su zdravstveni djelatnici dovedeni u bezizlaznu situaciju te da sadašnja satnica predstavlja poniženje.

- Ja ovdje radim 27 godina i primorana sam u 51. godini razmišljati o odlasku iz zemlje - dodala je.

Štrajk upozorenja zaposlenika SKB Mostar podržao je i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a koji broji više od tisuću članova iz drugih zdravstvenih ustanova u HNŽ-u.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!