[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/jusic-dsa-sajam.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/100x73\/jusic-dsa-sajam.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/jusic-dsa-sajam.jpg","size":"372.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Zamjenik ministra odbrane BiH Jusić na DSA sajmu i konferenciji u Maleziji

 

Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić predvodi delegaciju Ministarstva odbrane BiH koja prisustvuje DSA (Defence Services Asia) sajmu i konferenciji, koji se od 16. do 19. aprila održava u malezijskom glavnom gradu Kuala Lumpuru.

Zamjenik Jusić prisustvovovao je ceremoniji otvaranja sajma, nakon čega je, zajedno s ambasadorom BiH u Maleziji Emirom Hadžikadunićem i predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, posjetio izložbene prostore bh. kompanija.

Delegacija Ministarstva odbrane BiH je prvog radnog dana sajma prisustvovala i Konferenciji o regionalnoj sigurnosti koju je otvorio premijer Malezije Najib Razak.

DSA je jedan od najvećih sajmova i konferencija o sigurnosnim sistemima i odbrambenoj tehnologiji u svijetu, koji se održava svake druge godine u Kuala Lumpuru. Ove godine, 16. po redu sajam, okupio je 1.500 izlagača i kompanija iz 60 zemalja, kao i preko 350 visokih zvanica iz oblasti odbrane i sigurnosti iz 45 zemalja svijeta, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Podijelite ovaj članak!