[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/zaimovic-markica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/100x73\/zaimovic-markica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/zaimovic-markica.jpg","size":"68.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Zaimović: Zakoni o doprinosima i porezu na dohodak uskoro se trebaju razmatrati

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Mirsad Zaimović danas je najavio da će poslanici u skorijoj budućnosti razmatrati dva reformska zakona - o doprinosima i o porezu na dohodak, koje je Vlada Federacije BiH pripremila.

- Trenutno Vlada razgovara sa političkim akterima koje imaju zastupnike u Predstavničkom domu da se vidi da li postoji većina za takve zakone. Onog trenutka kada se ustanovi da postoji većina zakoni će biti upućeni u parlamentarnu proceduru - kazao je Zaimović.

Donošenje ova dva zakona kaže da očekuju svi i poslodavci i privreda.

- Prvi benefit navedenih zakona je što će se smanjiti opterećenje na plate privredi. Time će se kod poslodavaca stvoriti mogućnost da ta ušteda u vidu plata ide zaposlenicima. Tada ćemo moći definisati zakon o minimalnoj plati da se ne desi da poslodavci prigrabe sve benefite smanjenja opterećenja na plate za sebe - poručio je Zaimović.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!