[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/17\/lisice.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/17\/100x73\/lisice.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/17\/lisice.jpg","size":"55.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Zagrepčanin uhićen zbog prijetnji premijeru na društvenoj mreži

Zbog prijetnji hrvatskom premijeru Andreju Plankoviću na društvenoj mreži zagrebačka policija u subotu je uhitila i kazneno prijavila 48-godišnjaka koji je završio u policijskom pritvoru.

Policija je u priopćenju navela da je izvide započela "temeljem dostupne informacije o ozbiljnoj prijetnji objavljenoj na društvenoj mreži te je trebalo potvrditi sumnju i provesti kriminalističko istraživanje kako bi se otkrila pozadina profila na društvenoj mreži".

Dodaju da je prijetnja objavljena 14. listopada u ranim jutarnjim satima oko 5,35 s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog mobilnog uređaja pristupio svom profilu na društvenoj mreži te na taj način objavio tekst kojim je iskazao prijetnju usmrćivanjem. Pretragom njegovog mobitela policijski su službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju, ističu u policiji.

Dodaju da su zagrebački policajci 48-godišnjaka uhitili, nad njim proveli kriminalističko istraživanje i predali ga pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.

Sisačko-moslavačka policija ranije je izvijestila da je pritvorila 63-godišnjaka koji je nakon pucnjave na Markovu trgu izjavljivao da je pokojni Danijel Bezuk htio ubiti premijera, navodeći kako i "on osobno o tome mašta", prenosi Hina.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade.

Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta", priopćila je policija.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!