[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/youthinkbih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/100x73\/youthinkbih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/youthinkbih.jpg","size":"366.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

#YOUTHinkBiH događajem obilježen Međunarodni dan volontera

Institut za razvoj mladih KULT je Međunarodni dan volontera obilježio promocijom posebnog angažmana mladih lidera, omladinskih radnika i službenika za mlade u protekloj godini i to pod nazivom #YOUTHinkBiH'.

Mladi i predstavnici različitih institucija koje rade i brinu o mladima, ponudili su konkretna rješenja koja bi realizirali u lokalnim zajednicama, a tri najbolja prijedloga dobit će finansijsku i mentorsku podršku Instituta u narednoj godini.

Nagrađene ideje su iz oblasti ekologije, jedni će pokrenuti Eko boxove u marketima, drugi će uspostavljati eko kutke za eko trenutke, a treći će kreirati hotspotove za prikupljanje otpada koji će se potom selektirati u sekundarne sirovine.

Učesnik grupe iz Srebrenika koja je predložila ideju Eko box Kenan Suljić je pojasnio da se inicijativa bazira na podizanju svijesti o selektivnom odlaganju otpada.

- Princip rada ovih boxova podrazumijeva selektivno odlaganje otpada koje će se reciklirati u mašinama i na osnovu recikliranih proizvoda građani će imati popuste u trgovačkim lancima – kazao je Suljić.

Događaj #YOUTHinkBiH je svojevrsna nagrada za mlade koji su kroz cijelu godinu svojim volonterskim angažmanima doprinosili kvalitetnijem društvu i boljem okruženju za sve, saopćeno je iz KULT-a.

Institut je u protekloj godini podržao desetine inicijativa i biznisa koje su pokrenuli mladi, a koji su se predstavili tokom događaja. 

- Institut danas broji 30 uposlenika, a sve je počelo volonterskim angažmanom i zbog toga znam da je volontiranje neophodan segment svakog uspjeha – rekao je izvršni direktor KULT-a Jasmin Bešić te čestitao svima Međunarodni dan volontera.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!