[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/bb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/100x73\/bb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/bb.jpg","size":"129.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Wilder u meču protiv Furyja može postati veći i od Alija...

Tyson Fury i Deontay Wilder borit će se u noći sa subote na nedjelju, a Amerikanac je najavio da će nokautirati Furyja i odbraniti titulu 11. put zaredom. Tako bi prestigao i Muhammada Alija...
U Las Vegasu će u noći sa subote na nedjelju biti jedna od najiščekivanijih borbi. 'Brončani bombarder' Wilderi 'Gipsy King'Furysastat će se u MGM Grand Garden Areni gdje američki borac ima priliku postati veći od najvećeg. 
Deontay Wilder tražit će u tom meču svoju 43. profesionalnu pobjedu i 11. uzastopnu obranu titule. Ukoliko mu to pođe za rukom, prestići će rekord koji je davno postavio Muhammad Ali, njegov uzor.  Bilo bi to sjajno. Moja 11. uzastopna obrana naslova. Nisam nikada razmišljao o tome da bih mogao biti izjednačen s Muhammadom Alijem, ali za vikend, kada razornim nokautom sredim Furyja, postat ću čak i veći - rekao je američki boksač. Podsjetimo, Wilder je do WBC-ovog pojasa stigao početkom 2015. kada je nokautirao Bermanea Stivernea nakon čega mu ga nitko nije uspio uzeti. Veliki Ali je 1974. ugrabio svoj naslov svladavši Georgea Foremana, a niz obrana započeo je sChuckom Wepnerom. Prekinuo ga je 1978. kada ga je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Leon Spinks.

izvor: klik.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!