[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/22\/vakcina-koronavirus-astrazeneca-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/22\/100x73\/vakcina-koronavirus-astrazeneca-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/22\/vakcina-koronavirus-astrazeneca-twitter.jpg","size":"72.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Vlasti u RS-u odobrile donaciju 15.200 vakcina za FBiH

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske prihvatio je informaciju o donaciji vakcina protiv virusa korona Federaciji BiH, te je saglasan da se FBiH donira 15.200 doza vakcina AstraZeneca.

Štab je na telefonskoj sjednici prihvatio informaciju o donaciji vakcina protiv virusa korona za građane općina Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar.

- Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se Domu zdravlja Drvar donira 2.000 doza vakcina protiv virusa korona proizvođača AstraZeneca za vakcinaciju građana općina Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar - saopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Na sjednici je prihvaćena i informacija o donaciji vakcina protiv virusa korona Univerzitetu u Tuzli, te je Republički štab saglasan da se ovom univerzitetu donira 1.000 doza vakcina AstraZeneca.

Republički štab je donio i zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza komponente jedan vakcine Sputnjik. U saopćenju se navodi da je Štab upoznat sa informacijama o raspodjeli ovih 75.000 doza.

- Ovim zaključcima zadužen je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama. Takođe, zadužuje se Institut da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv virusa korona, te da u skladu sa njima obavlja preraspodjelu isporuka doza vakcina zdravstvenim ustanovama koje sprovode vakcinaciju - naglašava se u saopćenju.

Na sjednici je donesen zaključak o raspodjeli 25.000 doza komponente dva vakcine Sputnjik, 290.000 doza vakcine proizvođača Sinopfarm,  93.600 doze vakcine proizvođača Pfizer te 64.190 doza vakcine proizvođača Astra Zeneca.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!