[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/08\/wuhan.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/08\/100x73\/wuhan.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/08\/wuhan.jpg","size":"29.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Vlasti kažu nema novih slučajeva: Šta se dešava u Wuhanu pod okriljem mraka?

Iz Kine su juče stigle vijesti da po prvi puta od 19. januara nema novih smrtnih slučajeva uzrokovanih COVID-19 te da u pokrajini Hubei i njenom glavnom gradu Wuhanu koji je bio i izvorište globalne zaraze koronavirusom nema novih, lokalnih prenosa zaraze.

Istovremeno je najavljeno kako će već od danas ponovo uspostaviti promet, automobilima će se moći putovati izvan grada, uspostavit će se letovi i ljudi će moći putovati i vozovima, pod uslovom da su zdravi i da nisu nedavno imali nikakav kontakt sa zaraženima.

Međutim, Jeniffer Zeng, aktivistikinja za ljudska prava porijeklom iz Kine, juče je objavila kratki snimak na kojem se navodno vide medicinski radnici u zaštitnim odjelima kako u Wuhanu pod okriljem mraka iznose tijela u vrećama. U opisu je navedeno kako je politički imperativ „nula novih slučajeva“ pa je sve podređeno tome tako da se i tijela preminulih krijući iznose iz bolnica.

Pogledajte video

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!