[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/vlada-brcko-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/100x73\/vlada-brcko-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/vlada-brcko-3.jpg","size":"406.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Vlada Brčkog usvojila Smjernice za pravilnik o liječničkim specijalizacijama

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Smjernice za izradu pravilnika o specijalizacijama i subspecijalizacijama u skladu s potrebama JZU Zdravstveni centar Brčko.

Predstojnik Odjela za zdravstvo Sabrija Čandić rekao je da je Smjernicama određeno da je starosna dob za dodjelu specijalizacije kirurgije za doktore do 35 godina, a liječnici koji imaju do 45 godina mogu se uputiti na specijalizaciju iz konzervativnih grana medicine.

- Ranije je bilo velikih intervala kada specijalizacije nisu bile dodjeljivane, međutim sada moramo vršiti ubrzanu dodjelu specijalizacije jer je znatan dio kadra u takvoj starosnoj dobi da će ubrzo ići u mirovinu. Postoje određeni specijalisti koji žele subspecijalizacijom usavršiti svoj rad, tako da ćemo ovim smjernicama realizirati ovaj proces. Očekujemo povratak oko 30 doktora sa specijalizacija, tako da će dodjelom novih lakše biti organiziran rad u Zdravstvenom centru - rekao je Čandić.

Na sjednici Vlade Distrikta usvojen je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje jednog izvršitelja za obavljanje posebnih poslova u Odjelu za stručne i administrativne poslove, Pododjelu za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udrugama građana tijekom 2019. godine.

Sjednica je prekinuta kod informacije u vezi s Memorandumom o razumijevanju i Općim okvirnim akcijskim planom za realiziranje Inicijative između STUDEN & CO Holding GmbH i Vlade Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!