[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/26\/potpis-ugovora-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/26\/100x73\/potpis-ugovora-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/26\/potpis-ugovora-5.jpg","size":"63.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Visoko - Udruženjima i klubovima 88.000 KM za sportske i kulturne programe

Potpisivanje ugovora s udruženjima koja su dobila finansijsku podršku za svoje projekte upriličeno je danas u Gradskoj upravi Visoko, a riječ je većinom o udruženjima i organizacijama koja se bave kulturnim događajima, kao i sportskim klubovima.

- Raspodjelili smo 88.000 KM, a ostalo je još nešto sredstava za eventualne vanredne aktivnosti za koje ćemo također dati podršku. Prošle godine nije bilo realizacije ovih sredstava, a ove godine smo uspjeli da ih osiguramo i ona su odmah i operativna i čim potpišemo ugovore možete krenuti u realizaciju projekata - kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Dodao je da je cilj da podrže projekte i prepoznaju ključne stvari, koje su tradicija, ali i bitne za razvoj sporta i kulture u Visokom.

Pored ovih sredstava, 200.000 KM će kao redovna sredstva dobiti ligaški klubovi iz Visokog, Nogometni klub Bosna, Rukometni klub Bosna i Košarkaški klub Visoko, a prema riječima gradonačelnika, za narednu godinu će se izvršiti i provjera među klubovima koji također učestvuju u ligaškim takmičenjima, pa će i oni ući u ovu vrstu podrške - saopćeno je iz Pres-službe Grada Visoko.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!