[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/05\/eu-zastava2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/05\/100x73\/eu-zastava2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/05\/eu-zastava2.jpg","size":"345.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Više od 66 posto Crnogoraca podržava članstvo u EU

Istraživanje javnog mnijenja iz prosinca 2019. godine pokazuje da građani Crne Gore vjeruju u Europsku uniju, u proces pristupanja, reforme i koristi koje im članstvo donosi.

 Prezentacija istraživanja javnog mnjenja "Stavovi građana o europskim integracijama i procesu pristupanja Crne Gore članstvu u EU" pokazala je da 66.1 posto građana ima pozitivan stav prema EU, dok 66.4 posto podržava pristupanje Crne Gore u EU.

 Rezultati istraživanja pokazuju da bi 82.5 posto građana izašlo na referendum, i da bi, od ukupnog broja onih koji bi glasovali, njih 75.4 posto glasovalo za pristupanje EU.

 Svaki drugi anketirani građanin smatra da se Crna Gora treba oslanjati na EU u vanjskoj politici, a gotovo polovica smatra da je EU najveći donator u Crnoj Gori i njzin ekonomski partner. 

 Prema njihovom mišljenju EU bi trebalo da pruži pomoć Crnoj Gori u oblasti zdravstva, a gotovo svaki treći ispitanik je kazao da su mu asocijacije na EU bolja svjetlija budućnost i poboljšanje života.

 Prema mišljenu polovice ispitanika Crna Gora će se priključiti EU do 2025. godine.

 Glavni pregovarač Aleksandar Drljević kazao je da ga raduje da je i ovo istraživanje potvrdilo da građani Crne Gore vjeruju u Europski uniju, u proces pristupanja, kao i reforme koje se provode i koristi koje će članstvo donijeti.

 "Stabilna podrška javnosti članstvu Crne Gore u EU daje legitimitet aktivnostima koje Vlada provodi, ali i ohrabruje sve partnere koji dijele taj cilj da nastave da doprinose približavanju Crne Gore Uniji", kazao je Drljević.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!