[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/cc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/100x73\/cc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/cc.jpg","size":"113.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vimbldon isplaćuje 10 miliona funti za 620 igrača

Vimbldon je bio osiguran u slučaju pandemije i sada je objavljeno da će se deset miliona funti podijeliti na 620 igrača i igračica.Na osnovu ATP i WTA listi, 224 tenisera i teniserki koji bi igrali u kvalifikacijama dobiće po 12.500 funti, 256 onih koji bi igrali u glavnom žrebu dobiće po 25.000 funti; 120 onih koji bi se takmičili u glavnom žrebu dublova dobiće po 6.250; 16 onih koji bi učestvovali u turniru za igrače u kolicima po 6.000 funti, a “quad wheelchair“ igrači dobiće po 5.000.

“Odmah po otkazivanju turnira, okrenuli smo se tome kako možemo da pomognemo onima koji pomažu da se Vimbldon uopšte održava. Mijeseci neizvesnosti bili su veoma zabrinjavajući za sve, uključući igrače, od kojih brojni imaju finansijske poteškoće i iščekivali su s pravom priliku da na Vimbldonu zarade novac. Srećni smo što nas je naša osiguravajuća politika dovela u situaciju da to možemo da prepoznamo i da ponudimo tu isplati kao nagradu za vrijedan rad koji ih je doveo na mijesta na kojima su na listama“, navodi izvršni direktor AELTC Ričard Luis.

izvor;vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!