[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/22\/bakir-izetbegovic-dodikcovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/22\/100x73\/bakir-izetbegovic-dodikcovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/22\/bakir-izetbegovic-dodikcovic.jpg","size":"89.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

(VIDEO) U šta su nas uvjerili Dodik, Čović i Izetbegović

Koji je najbolji alat za širenje etničkog nacionalizma? Da li možemo lažne vijesti staviti kao jedan od najboljih alata za širenje nacionalizma?

- Pa naravno, to je svakako jedan od alata. Sve je u vezi sa nacionalizmom lažno. Vi uvjerite ljude da su jedna nacija i da imaju zajednički interes. A za to vrijeme, imate Milorada Dodika, Bakira ili Aliju Izetbegovića i Dragana Čovića koji im uzmu sve, a ljudi i dalje vjeruju da je u njihovom interesu da ih zastupaju baš taj Čović, Dodik i Izetbegović. I nikako da se rodi spoznaja da je nacionalizam jedini ključ pomoću kojeg oni ostaju na vlasti. Nacionalizam se zasniva uglavnom na lažnoj ideji da je nama svima interes da nas oni zastupaju u ime nekakvih zamišljenih „nacija“, dok su oni tu samo zbog lične koristi.

Kazao je ovo prof.dr. Zlatko Hadžidedić, direktor i osnivač Centra za izučavanje nacionalizma u Sarajevu.

Govori profesor i o nacionalizmu, o tome ko je podijelio BiH, Evropskoj uniji, Dodiku, Čoviću, Izetbegoviću, SAD-u, Dejtonu , Lisabonu, Husein-kapetan Gradaščeviću, o tome ko je podvalio 1993. godine drugo značenje termina "Bošnjak" i šta je on nekada značio.

I još mnogo toga- pogledajte VIDEO:

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!