[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/halid-beslic-trebevic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/100x73\/halid-beslic-trebevic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/21\/halid-beslic-trebevic.jpg","size":"74.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

(VIDEO) Halid Bešlić nije skrivao suze: Na promociji albuma Trebević sjetio se Keme i Davorina

Bosanskohercegovački  pjevač Halid Bešlić plakao je na promociji svog novog albuma Trebević. Pjevač se prisjetio svojih prijatelja Kemala Montena i Davorina Popovića pa nije mogao zadržati suze. 

„Nema dana da se ne sjetim svog prijatelja Keme, ali i Davorina. Jednostavno, ta dva lika mi najviše nedostaju, drugačije ne može”, poručio je Bešlić brišući suze. 

Ova velika muzička zvijezda Halid Bešlić promovirao je 20. februara album i istoimenu pjesmu „Trebević“ na Trebevićkoj žičari u prisustvu velikog broja medija.

Spot je urađen u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, a izdavač je Muzička produkcija BHRT-a.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom obraćanju je istakao kako je ponosan što je ispunjeno obećanje građanima da će se vratiti Trebevićka žičara.

"Drago mi je da smo dva simbola Sarajeva Halida Bešlića i Trebević uspjeli spojiti u spotu i da se ovaj legendarni pjevač uključio u samu promociju Trebevića, ali i Sarajeva i sretan sam kao gradonačelnik da možemo učestvovati u ovakvim i sličnim pozitivnim projektima. I pred nama je još mnogo ovakvih i sličnih projekata uz saradnju sa BHRT-om koja je i više nego uspješna", rekao je Skaka.

Halid Bešlić je na promociji pozdravio sve prisutne i u svom emotivnom govoru istakao kako pjesma nosi veliku simboliku.

„Trebević je važan svim Sarajlijama, vratio se pjesmom o Žičari, a notama se nastavlja i njegova izgradnja. Nisam mogao zamislit bolji dan. Žičara je na svjetskom nivou, ovo je prvi put da se vozim žičarom nakon 30-40 godina i ponosan sam na ovo što vidim“, kazao je popularni pjevač.

Na albumu Trebević našli su se i stihovi pjesme „Sarajevo ljubavi moja..

Upravo sada kada se aktivno radi na oživljavanju sadržaja olimpijskog Trebevića, Bešlićev hit će na neki način obilježiti kultno okupljalište Sarajlija, mjesto sa kojeg se pruža najljepši pogled na glavni grad Bosne i Hercegovine.

Halidovu promociju spota uveličale su svojim prisustvom i mnogobrojne poznate bh. ličnosti iz svijeta muzike, kulture i politike, kao i brojni saradnici i članovi porodice.

Prisutnima na promociji legendarni Bešlić pustio je emotivni video na kojem njegova unuka najavljuje novi album "Trebević".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!