[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/70-708995-czech-republic-national-football-team-vector-logo-football-association-of-the-czech.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/100x73\/70-708995-czech-republic-national-football-team-vector-logo-football-association-of-the-czech.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/70-708995-czech-republic-national-football-team-vector-logo-football-association-of-the-czech.png","size":"322.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Velika čistka u Češkoj: Policija ušla u prostorije Fudbalskog saveza

U ovoj akciji, uhapešn je Berbr, jedan od najomraženijih ljudi koji su u fudbalu u Češkoj. Uz njega uhapšeno je i nekolio sudija, a sveukupno se 20 osoba smatra odgovornim za različita kaznena djela.

Naravno, nije jedina meta bila zgrada i prostorije Fudbalskog savezam, već i ostali objekti koje su u vezi sa fudbalom.

Pored svega toga, događa se i pretres vlastitih posjeda visokih činovnika i službenika istog. 

Kako je glasnogovrnik Češkog saveza rekao u izjavi za medije "trenutno Fudbalski savez pruža maksimalnu suradnju sa svim jedinicama češke policije i čeka daljnje upute i informacije od istih".

Sa druge strane, anas kriminalisti NCOZ-a provode kaznene postupke na nekoliko mjesta u Češkoj Republici koji su povezani s češkim nogometnim okruženjem. S obzirom na činjenicu da je podnošenje informacija rezervirano za Visoko javno tužiteljstvo u Pragu, nećemo dalje komentirati stvar" kazao je za medije glasnogovornik češke policije Ibehej.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!