[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/london-big-ben-england-united-kingdom-westminster-2926437.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/100x73\/london-big-ben-england-united-kingdom-westminster-2926437.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/06\/london-big-ben-england-united-kingdom-westminster-2926437.jpg","size":"462.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Velika Britanija će podržati SAD u pregovorima s Iranom ako je moguć dogovor

Velika Britanija će uvijek podržati Sjedinjene Američke Države u pregovorima s Iranom ako je moguće postići dogovor, kazao je britanski ministar odbrane Ben Wallace u petak.

Ipak je upozorio da bi Iranu trebalo suditi po djelima, a ne riječima, prenio je Reuters.

- Djela su važnija od riječi tako da ćemo Iranu suditi na osnovu njihovih djela, a ne riječi - kazao je Wallace na konferenciji za štampu u Londonu tokom razgovora s američkim kolegom Markom Esperom.

Esper je ranije izjavio da se Iran polako približava mogućnošću održavanja pregovora.

- Ako je moguće postići dogovor, naravno da ćemo podržati Sjedinjene Države na tom putu. Smatram da su mir i stabilnost u toj regiji od ogromnog značaja - kazao je Wallace.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!