[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/biciklizam-190819.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/100x73\/biciklizam-190819.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/biciklizam-190819.jpg","size":"561.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vedad Karić pobjednik državnog MTB biciklističkog šampionata u Bihaću

Vedad Karić iz Biciklističkog kluba "Rotacija - SPIN" pobjednik je sedmog uspona na Plješevicu, odnosno utrke MTB državnog šampionata u Bihaću.

S vremenom od 41 minute i 52 sekunde član zeničkog kluba tirjumfovao je u Ellite kategoriji, ali i zaslužio naslov ukupnog pobjednika biciklističkog šampionata u gradu na Uni.

Drugo mjesto osvojio je Vladimir Trbić iz Banja Luke, dok je trećeplasirani bio Isak Muslić iz Brdsko - biciklističkog kluba "Daj krug" Bihać. Najuspješnijii u juniorskoj kategoriji bio je Siniša Lukić iz prijedorske Kozare, dok je Bišćanin Amar Muslić bio neuhvatljiv za kadetsku konkurenciju. Najbolje vrijeme kod dama imala je Amina Gogić iz Kladnja.

- Ovo je bilo otvoreno prvenstvo, tako da smo imali goste i iz Republike Hrvatske. Osim dobre organizacije, izuzetnog broja učesnika i lijepog vremena, ove smo godine obezbijedili i novinu elektronskog mjerenja vremena. Bosanskohercegovački vozači su još jednom pokazali zavidnu spremnost i kvalitetu, a mi smo posebno ponosni na rezultate biciklista iz Bihaća" - rekao je Adnan Mekić iz Brdsko-biciklističkog kluba "Daj krug", kojem je i ove godine povjerena organizacija prvenstva.

Partneri u organizaciji ovogodišnjeg uspona na Plješevicu bili su i članovi Biciklističkog kluba "Bihać", a šampionskoj utrci ponovo je prethodila revijalna biciklistička utrka najmlađih stanovnika Bihaća i Unsko-sanskog kantona (USK).

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!