[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/sarajevo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/100x73\/sarajevo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/18\/sarajevo.jpg","size":"589.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Većina građana ne zna da je Sarajevo glavni grad RS-a

Po Ustavu Republike Srpske Sarajevo je glavni grad i to zna 21,7 posto stanovnika tog bh. entiteta, dok 56 posto smatra da je to Banja Luka, pokazalo je istraživanje koje je realizovala Agencija „Prime Communications“.

Da je Istočno Sarajevo glavni grad Republike Srpske mišljenja je 13,9 posto ispitanih građana, saopćeno je danas iz ove agencije.

U istraživanju je učestvovalo 1.000 ispitanika, a primijenjena je tehnika usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika.

Populacija reprezentovana istraživanjem je definisana kao opća populacija RS-a, starija od 18 godina.  

Istraživanje je realizovano od 1. do 10. septembra 2018. godine za vlastite potrebe ove agencije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!