[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/13\/psi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/13\/100x73\/psi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/13\/psi.jpg","size":"81.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Vatrogasci spasili izgubljene lovačke pse s Dinare

 Djelatnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana iz Lištana - Livno u nedjelju su u ekstremno nepovoljnim vremenskim uvjetima s planinskog dijela Dinare spasili izgubljene lovačke pse.

Kako je rečeno iz ovog livanjskog vatrogasnog društva, vatrogasci su na teren izašli nakon poziva da pomognu u potrazi za nestalim psima na Dinari.

- Prije tjedan dana vlasnik i dva psa bili su u lovu na planini, na granici Hrvatske i BiH. U jednom trenutku psi su otišli od vlasnika i od tada im se izgubio svaki trag – priopćili su iz DVD-a Sv. Ana.

Istaknuli su kako je vlasnik odlučio sam poći s hrvatske strane granice u potragu za psima, no zbog nevremena nije stigao daleko. Tada su se u potragu uključili zapovjednik DVD-a sv. Ana zajedno s još tri člana. Put je, kako kažu, bio nemoguć, snijeg je bio velik, a spasitelji su se probijali vozilom sat vremena te pješačili tri sata do kućice u kojoj su ih našli.

Životinje su bile izgladnjele, promrzle i na rubu snage. Vatrogasci su ih nahranili, na rukama odnijeli do vozila te spustili do Lištana gdje ih je dočekao presretni vlasnik, navode iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana Lištani -Livno.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!