[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/vatikan.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/100x73\/vatikan.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/vatikan.jpg","size":"705.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Vatikan: Bliskoistočni mirovni proces ugrožen nakon novog američkog poteza

Vatikan je saopćio  u srijedu da je potraga za mirom između Izraela i Palestinaca dovedena u rizik nakon što su Sjedinjene Države podržale izraelsku gradnju naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

- U kontekstu nedavnih odluka koje dodatno podrivaju izraelsko-palestinski mirovni proces i ionako krhku regionalnu stabilnost, Sveta Stolica ponavlja svoju poziciju dvodržavnog rješenja za dva naroda, kao jedini put postizanja kompletnog rješenja novog decenijama starog sukoba - navodi Vatikan u saopćenju za javnost.

- Sveta Stolica podržava pravo države Izrael da živi u miru i sigurnosti unutar granica koje je priznala međunarodna zajednica i podržava isto pravo koje pripada palestinskom narodu, koje mora biti priznato, poštovano i provedeno - dodaje Vatikan, prenosi Reuters.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!