[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/v4-film-festival.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/100x73\/v4-film-festival.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/08\/v4-film-festival.png","size":"349.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

V4 Film Festival u kinu Meeting Point u Sarajevu

V4 Film Festival koji organiziraju ambasade četiri evropske zemlje Višegradske grupe, bit će održan od 13. do 16. oktobra u kinu Meeting Point u Sarajevu.

Višegradska grupa, poznata kao i Višegradska četvorka ili samo V4, je savez četiri zemlje centralne Evrope – Republike Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke. Ove godine Mađarska predsjedava V4 grupom.

Projekcije filmova počinju u 20.30 sati, a ulaz je besplatan, saopćila je Press služba kina Meeting Point.

Besplatne ulaznice za projekcije se preuzimaju u Meeting Pointu.

Prvog dana festivala, u srijedu, 13. oktobra, bit će prikazan film “Oni koji su ostali” (Mađarska, režija: Barnabás Tóth,). Dan kasnije na programu je igrani film “Papuša” (Poljska, režija: Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze), a 15. oktobra “Teorija tigra” (Češka Republika, Slovačka, režija: Radek Bajgar).

Festival završava u subotu, 16. oktobra, projekcijom filma “Učiteljica” (režija: Jan Hřebejk, Slovačka, Češka Republika).

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!