[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/sudjenje-memic.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/100x73\/sudjenje-memic.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/24\/sudjenje-memic.png","size":"760.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

UŽIVO/ SUD BiH PRESUDIO: Alisa Mutap i drugi oslobođeni optužbi u slučaju Dženan Memić!

“Oslobađaju se optužbi”, rekao je predsjednik sudskog vijeća Branko Perić dok su ispred njega, u najvećoj sudnici Suda BiH, stajali optuženici Alisa RamićZijad MutapHasan DupovacJosip Barić i Muamer Ožegović.

Nisu krivi, pa ih je Sud BiH oslobodio svih optužbi Tužilaštva BiH organizirani kriminal u slučaju poznatom kao Dženan Memić.

U toku je čitanje obrazloženja presude koje možete pratiti uživo na ovom linku.

Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović terete se da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede.

Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine. Nekoliko dana poslije, preminuo je na KCUS-u.

 

 

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!