[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/zgrada-kantona-sarajevo-6-0.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/100x73\/zgrada-kantona-sarajevo-6-0.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/04\/zgrada-kantona-sarajevo-6-0.jpg","size":"117.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Uz asistenciju policije: Prinudna izolacija za svaku osobu koja ne postupa po rješenju

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela Zaključak koji se odnosi na određivanje mjere prinudne izolacije za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije, za period za koji je ta mjera određena ili produžena.

Nakon što policijski službenici Uprave policije prilikom neposredne kontrole konstatuju da osoba ne postupa po rješenju za izolaciju, isti će obavijestiti JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS i pružiti im asistenciju prilikom transporta i smještaja te osobe u objekat za prinudnu izolaciju, saopćila je Press služba KS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!