[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/sejfudin-tokic-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/100x73\/sejfudin-tokic-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/23\/sejfudin-tokic-2.jpg","size":"466.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Uvažena žalba banjalučkog Tužilaštva, ponovo suđenje Tokiću

Okružni sud u Banjoj Luci djelimično je uvažio žalbu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka u slučaju Sejfudina Tokića te ukinuo presudu, a krivični predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Tokić je 5. novembra 2018. godine oslobođen da nije počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

-Okružno tužilaštvo Banja Luka je na tu presudu uložilo žalbu, koju je Okružni sud djelimično uvažio, u odnosu na optuženog Sejfudina Tokića ukinuo presudu a krivični predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje – saopšteno je iz Tužilaštva.

Protiv drugoptuženog u ovom predmetu Adnana Bajrića, žalba Tužilaštva je odbijena, a prvostepena presuda Osnovnog suda u Banja Luci je potvrđena.

Sejfudin Tokić i Adnan Bajrić u 2018. su oslobođeni optužbi krivičnog djela izazivanje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti, a u vezi s događajem od prije tri i po godine kada su u centru Banje Luke raširili zastavu sa simbolom ljiljana.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!