[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/livno-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/100x73\/livno-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/livno-2.jpg","size":"90.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Uspostavlja se razvojni tim Grada Livna

Gradonačelnik Grada Livna Darko Čondrić donio je Odluku o pristupanju izradi strategije razvoja Grada Livna za razdoblje 2021.-2027. te Rješenje o uspostavi razvojnog tima Grada Livna. 

Odluka i rješenje doneseni su sukladno Zakonu o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH te Uredbi o izradi strateških dokumenata, a u okviru projekta integriranog razvoja ILDP Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH i Vlade Švicarske.

Kako je kazano iz Ureda gradonačelnika, zadatak razvojnog tima je izraditi nacrt i prijedlog Strategije razvoja Grada Livna za 2021.-2027. na temelju analize svih razvojnih dokumenata Grada Livna, HBŽ i viših razina, te potreba Grada Livna.

Razvojni tim će putem sektorskih i tematskih radnih skupina uključiti predstavnike gospodarstvenika, dijaspore, javnih institucija, obrazovnih, akademske zajednice, mladih, branitelja, udruga, ranjivih skupina, foruma u mjesnim zajednicama itd. 

Proces izrade Strategije razvoja je javan, transparentan i uključiv, a strategiju donosi Gradsko Vijeće na prijedlog gradonačelnika. 

"Grad Livno, odnosno gradonačelnik kao nositelj izrade strategije putem imenovanog razvojnog tima, će redovno objavljivati informacije javnim priopćenjima i pozivima na web stranici Grada Livna, kao i informiranjem javnosti putem radio-postaja, web-portala, javnih konzultacija, fokus-grupa, rasprava kao i svih drugih načina prikupljanja konstruktivnih prijedloga, komentara i mišljenja svih koji mogu doprinijeti kvalitetnom procesu izrade Strategije", kazali su iz Ureda gradonačelnika grada Livna.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!