[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/facebook.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/100x73\/facebook.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/facebook.jpg","size":"64.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Uposlenici Facebooka će raditi od kuće do jula 2021.

Društvena mreža Facebook omogućit će zaposlenicima da rade od kuće do jula 2021. zbog pandemije koronavirusa i dat će im 1.000 dolara za potrebe rada od kuće, izjavila je u četvrtak glasnogovornica Facebooka.

Kompanija se pridružila ostalim velikim tehnološkim firmama koje su nedavno poduzele slične korake, podsjeća Reuters.

Krajem jula, kompanija Alphabet, odnosno Googleova krovna kompanija, saopćila je da će omogućiti zaposlenima koji ne trebaju biti u uredu da rade od kuće do kraja juna 2021., dok je Twitter predložio rad od kuće na neodređeno vrijeme za neke od zaposlenih.

- Na osnovu smjernica zdravstvenih i vladinih stručnjaka, kao i odluka donesenih iz naše interne rasprave o tim pitanjima, omogućavamo zaposlenima da dobrovoljno rade od kuće do jula 2021. - kazala je glasnogovornica Facebooka.

- Pored toga, zaposlenima dajemo dodatnih 1.000 dolara za potrebe rada od kuće - dodala je ona.

Facebook je također saopćio da će kompanija nastaviti s otvaranjem ureda u ograničenom kapacitetu tamo gdje smjernice vlade dozvoljavaju i gdje je broj zaraženih stabilan u periodu od dva mjeseca.

Međutim, kompanija je dodala da je malo vjerovatno da će se ponovo otvoriti uredi u Sjedinjenim Državama i Južnoj Americi prije kraja godine, zbog velikog broja slučajeva COVID-19.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!