[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/trebinje-izrada-maski.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/100x73\/trebinje-izrada-maski.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/trebinje-izrada-maski.jpg","size":"70.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Uposlenici centra za djecu s poteškoćama sašili 400 maski za građane

Uposlenici Servis centra za porodice djece i osoba s poteškoćama u razvoju iz Trebinja sašili su više od 400 maski za svoje sugrađane, a u naredna dva dana isporučit će dodatnih 300 maski.

Centar je prvobitno proizveo maske za svoje članove i njihove porodice, da bi potom ostatak maski proslijedio Kriznom štabu koji dalje koordinira raspodjelu maski. Reakcije sugrađana su veoma pozitivne da čak i policajci na kontrolnim punktovima nose maske koje su oni proizveli.

- Nada se da će ova situacija dodatno zbližiti ljude, ali i podići svijest o potrebama djece i omladine s poteškoćama u razvoju, ali i njihovih roditelja. Dok god je ovakva situacija kod nas nema radnog vremena, ni za roditelje ni za djecu s poteškoćama. Mi najbolje znamo kako je kada vam treba pomoć i ponosni smo što danas možemo vratiti dio podrške i pomoći zajednici - saopćila je direktorica Centra Vesna Miljanović. 

Iako u Trebinju još nije evidentiran nijedan potvrđen slučaj koronavirusom, korisnici Centra su uglavnom u izolaciji, jer je riječ o ranjivim kategorijama. Pored proizvodnje maski, pruža se i psihološka podrška putem telefona.

Servis centar djeluje pri Udruženju roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”, a USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama podržava rad Servis centra.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!