[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/mladen-maric-novinar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/100x73\/mladen-maric-novinar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/mladen-maric-novinar.jpg","size":"295.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Umro novinar Mladen Marić

Poznati bh. novinar Mladen Marić umro je sinoć na Kardiovaskularnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, saznaje Oslobođenje od izvora bliskih FTV-u

Marić je u bolnicu primljen prije sedam dana zbog aneurizma u trbuhu, zbog čega je hitno operisan. Iako se nakon operacije činilo da bi se mogao oporaviti, organizam ipak nije izdržao i Marić je preminuo, piše Oslolbođenje.

Mladen Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ipak ostati obilježen po vanjskopolitičkoj emisiji "Paralele", u kojoj je, na sebi svojstven način, pružao informacije o najvažnijim dešavanjima u svijetu, ne libeći se da iznese i svoj stav o događajima, ljudima i pojavama.

Njegov poznati komentar "Kad ne bude Sadama", kojom je u potpunosti demaskirao američku politiku prema Iraku, odjeknuo je u cijeloj regiji, ali i šire.

Informacija o datumu sahrane Mladena Marića bit će objavljena naknadno.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!