[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/31\/kremlj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/31\/100x73\/kremlj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/31\/kremlj.jpg","size":"330.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Provje(t)reno / Provjereno

Ukrajina lažirala ubistvo ruskog novinara

Ruski novinar Arkadij Babčenko, za koga je javljeno da je ubijen u napadu iz vatrenog oružja u ukrajinskoj prijestonici u utorak, pojavio se na konferenciji za novinare, živ i zdrav.

Vasilij Gricak, čelnik ukrajinske službe sigurnosti, izjavio je na pres-konferenciji da je njegova agencija lažirala Babčenkovu smrt kako bi privela one koji su pokušavali da ga ubiju.

Vlada u Kijevu i ukrajinska nacionalna policija saopćili su da je u Babčenka, oštrog kritičara Kremlja, pucano više puta u njegovoj stambenoj zgradi i da ga je supruga pronašla u lokvi krvi.

Babčenko se pojavio na Gricakovoj konferenciji za novinare i zahvalio svima koji su ožalili njegovu smrt.

Babčenko (41), jedan od najpoznatijih ruskih ratnih novinara, govorio je i pisao o odlasku iz zemlje zbog ponovljenih prijetnji njemu i njegovoj porodici, prenosi Associated Press.

Podijelite ovaj članak!