[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/30\/ploca-mladic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/30\/100x73\/ploca-mladic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/30\/ploca-mladic.jpg","size":"98.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Uhapšen muškarac osumnjičen da je bacio farbu na ploču zločincu Ratku Mladiću na Vracama

Policija iz Istočnog Sarajeva uhapsila je danas u Lukavici S. M. iz Vogošće zbog, kako su saopćili, krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

On se sumnjiči da je 17. novembra oštetio spomen-ploču na Vracama, područje Općine Istočno Novo Sarajevo, prenosi Hayat.ba.

"U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv S. M. Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Spomen-ploča postavljena je 2014. godine na Vracama, nekoliko kilometara od centra Sarajeva,  “u znak sjećanja na vojnu smotru koju je na tom mjestu maja 1992. godine izvršio general Ratko Mladić”, osuđeni ratni zločinac.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!