[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/08\/srcezadjecu-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/08\/100x73\/srcezadjecu-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/08\/srcezadjecu-2.jpg","size":"54.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka' donacija za nabavku zaštitne opreme

Mikrokreditna fondacija (MKF) "Lider“ donirala je novčana sredstva za nabavku potrebne zaštitne medicinske opreme za borbu protiv pandemije koronavirusa za djecu i roditelje koji su okupljeni pod okrilje Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka“.

-Ova novčana pomoć nam dolazi u pravo vrijeme, jer se od početka pandemije borimo sa problemom oko nabavke potrebne zaštitne medicinske opreme za našu djecu i roditelje. Ova sredstva će nam uveliko pomoći za nabavku maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava. Ovom prilikom bih se zahvalio MKF Lider na ovoj donaciji - kazao je direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat.

Djeca oboljela od raka i njihove porodice jedna su od najugroženijih kategorija pogođenih pandemijom koronavirusa. Pored teške borbe s rakom, koja ih je zadesila, moraju se istovremeno boriti da se zaštite tokom pandemije radi izuzetno oslabljenog imunog sistema uzorkovanog teškim liječenjem.

Nedostatak i nemogućnost nabavke zaštitne opreme, kao što su maske i ostalo, povećava strah i brigu, navedeno je u saopštenju Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka“.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!