[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/kazazovic-predstavnice-fksarajevo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/100x73\/kazazovic-predstavnice-fksarajevo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/kazazovic-predstavnice-fksarajevo.jpg","size":"352.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Učenici škola u KS-u pozvani na utakmicu SFK 2000 - Chelsea

Predstavnice Fudbalskog kluba Sarajevo, trenerica Samira Hurem, direktorica marketinga i potpredsjednica Upravnog odbora Anela Potura i tehnička direktorica Vildana Imamović razgovarale su jučer sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvirom Kazazovićem i pozvale učenike i nastavnike sarajevskih škola prisustvuju utakmici igračica SFK 2000 i FC Chelsea iz Londona,

Utakmice će biti odigrana u srijedu, 12. septembra, na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” sa početkom u 16 sati, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- Želja nam je da dovedemo što više posjetilaca na stadion kao i da se klub iz Londona dočeka sa velikim brojem mladih ljudi, zbog čega je naša preporuka Ministarstvu bila da učenici škola u pratnji nastavnika posjete ovaj fudbalski susret i da nas podrže - kazala je Hurem dodajući da je cilj promocija ženskog fudbala.

Ministar Kazazović je dao svoju podršku kao i saglasnost da Klub kontaktira škole tim povodom.

Kazao je da je Ministarstvo već uputilo poziv direktorima osnovnih i srednjih škola da u skladu sa  mogućnostima organizuju dolazak učenika na utakmicu, uz napomenu da se ne remeti nastavni proces.

Kako je navedeno, za sve posjetioce utakmice bit će obezbijeđen besplatan ulaz na tribini “zapad”.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!