[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/irankuzestan.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/100x73\/irankuzestan.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/irankuzestan.jpg","size":"401.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Ubijen saradnik ubijenog generala Sulejmanija

Maskirani naoružani napadači danas su iz zasjede ubili Abdolhoseina Modžadamija, lokalnog komandanta paravojnih snaga sigurnosti na jugozapadu Irana, inače saradnika Kasema Sulejmanija, iranskog generala, nedavno ubijenog u američkom bespilotnom napadu u Bagdadu, javila je zvanična iranska novinska agencija IRNA.

Ubijeni komandant Modžadami, predvodio je snage Basidž, paravojno krilo Revolucionarne garde koje je zaduženo za unutrašnju sigurnost i druge zadatke, prenio je AP. On je likvidiran ispred svoje kuće u provinciji Kuzestan.

Dvojica napadača na motoru, naoružani puškama, postavila su zasjedu Modžadamiju, javila je IRNA.

Drugi iranski mediji izvijestili su da su napadači prekrili lica maskama i da su ispaljena četiri hica.

U toku je istraga o slučaju i za sada nije jasan motiv napada.

 

 

(Patria)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!