[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/09\/djecazalazaksreca-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/09\/100x73\/djecazalazaksreca-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/09\/djecazalazaksreca-2.jpg","size":"198.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Tuzli veselo obilježena Međunarodna sedmica djeteta

Međunarodna sedmica djeteta u Tuzli je obilježena sportsko-zabavnim događajem pod motom "Potrebna je igra! da zaustavimo nasilje i zanemarivanje djece", a koji je organizirala nevladina organizacija World Vision BiH.

Više od 500 školaraca iz općina/gradova Banovići, Doboj, Doboj Istok, Lukavac, Petrovo, Zvornik, Kalesija, Sapna i Tuzla je uživalo u igrama u sportskim i zabavnim igrama, koje su za njih pripremili animatori iz omladinskih udruženja i članovi pokreta #VrijedniPažnje.

Time djeca razvijaju zajedništvo, uče se timskom radu, razvijaju natjecateljski duh, ali i osjećaj za fer igru.

Otvorena je i izložba dječijih radova koji oslikavaju viđenje nasilja i zanemarivanja, a to je bio njihov način da pošalju glasnu i vidljivu poruku javnosti da su sva djeca vrijedna pažnje i da žele svijet bez nasilja.

World Vision u BiH učestvuje u Globalnoj kampanji "Potreban je cijeli svijet da zaustavimo nasilje nad djecom", koja je usmjerena na prevenciju zanemarivanja djece u BiH, kao jednog od najčešćih oblika nasilja nad djecom.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!