[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/21\/pravda-david-dzenan-tuzla.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/21\/100x73\/pravda-david-dzenan-tuzla.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/21\/pravda-david-dzenan-tuzla.jpg","size":"399.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Tuzli održan skup pod nazivom „Pravda za Davida i Dženana“

Na Trgu slobode u Tuzli juče u popodnevnim satima održan je skup građana pod nazivom „Pravda za Davida i Dženana“, na kojem je data podrška porodicama Dragičević i Memić u nastojanjima da rasvijetle smrt njihove djece.

Skupu je prisustvovao i Muriz Memić, Dženanov otac, koji je rekao da narod hoće istinu, kao što je i on želi saznati, dodavši da mu podrška iz drugih gradova BiH mnogo znači i da ga podstiće da istraje u svojim zahtjevima.

- Od početka tvrdim da je moj sin ubijen. Sad imam sve dokaze, ići ću do kraja i neću stati. Od sada govorim da sam ja glavni tužilac - poručio je Memić.

Okupljeni građani, mahom mlađe životne dobi, zapalili su svijeće i potpisali peticiju, uz poruku da se slučajevi kao što su David Dragičević i Dženan Memić više ne smiju ponavljati, te da pravda mora biti zadovoljena.

Podijelite ovaj članak!