[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/rukomet-sloboda-turnir-plakat-mala.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/100x73\/rukomet-sloboda-turnir-plakat-mala.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/22\/rukomet-sloboda-turnir-plakat-mala.jpg","size":"368.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

U Tuzli danas počinje vrlo jaki međunarodni rukometni turnir

U povodu 60. godišnjice postojanja RK Slobode, u Tuzli danas počinje dvodnevni, vrlo jaki međunarodni turnir, uz sudjelovanje šabačke Metaloplastike, mađarskog prvoligaša Oroshazi - Linamara iz Oroshazija, te sjevernomakedonskog prvoligaša Ohrida 2013.
 
Svakako je najzvučnije ime turnira ekipa Metaloplastike koju vodi proslavljeni rukometaš Veselin Vuković. Šapčani su okićeni s dvije titule prvaka Evrope, a turnir će im biti posljednja provjera pred narednu sezonu i nastup u SEHA - Gazprom ligi.

Domaćin turnira RK Sloboda, u pripremnom procesu je od 29. jula, a nastup na turniru imat će poslije jedne pripremne utakmice u kojoj su prošle subote pobijedili ekipu Osijeka 35:26. 

Trener Slobode Mirza Bulić za Fenu je rekao da će turnir biti prilika da se igrči povratnika u društvo najboljih bh. ekipa okušaju protiv jakih inostranih ekipa, obzirom na ambicije da u narednoj premijerligaškoj sezoni pokušaju izboriti plasman u neko od evropskih rukometnih takmičenja.

Otvaranje turnira najavljeno je za danas kada se sastaju rukometaši Metaloplastike i Oroshazi - Linamara, odnosno Slobode i Ohrida 2013. 

Sve utakmice igrat će se u velikoj dvorani SC Mejdan u Tuzli. Metaloplastika i Oroshazi FKSE svoj susret počet će u 17.30 sati, dok će Sloboda i Ohrid 2013 pred gledatelje izaći u 20 sati.

Ceremonija otvaranja turnira planirana je u četvrtak u 19.30 sati.

Dan poslije, 23. augusta, poražene ekipe će u 15.30 sati odigrati utakmicu za 3. mjesto, finale je planirano za 18 sati, dok će se zatvaranje turnira i dodjela nagrada obaviti u petak od 19.30 sati.

Najavljeno je da će sav prihod od prodaje karata za turnir i donacija biti uplaćeni na račun za pomoć trogodišnjoj Nejli Habibić i njenom nekoliko godina starijem bratu Merzadu iz Šenkovića kod Novog Travnika.

Agilna uprava tuzlanskog kluba, stoga, poziva sve ljubitelje sporta da dođu u Mejdan i kupovinom ulaznica doprinesu uspješnosti akcije pomoći djevojčici i dječaku koji su nedavno ostali bez oba roditelja i sada žive sa siromašnom nenom.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!