[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/djeciji-festival.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/100x73\/djeciji-festival.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/djeciji-festival.jpg","size":"369.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Travniku pozorišni festival za djecu 'Ogledalo svijeta u očima djeteta'

Prvi Pozorišni/art festival za djecu "Ogledalo svijeta u očima djeteta", koji će biti održan u Travniku od 26. do 29. studenoga, donijet će mališanima četiri predstave, nekoliko radionica te dva plesna showa.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, na Festivalu, u organizaciji Centra za kulturu općine Travnik, bit će izvedene predstave profesionalnih glumačkih ansambala "Lakonoga" i "Klovnovska olimpijada", te amaterskih "Klub mrzitelja" i "Dječaci Pavlove ulice".

- Popratni sadržaji programa festivala obuhvataju četiri radionice i to književnu, glumačku, plesnu i interaktivnu radionicu "Lutka Adelina", zatim plesni show "Pleši i sanjaj" i "Bajke za dobro jutro i laku noć" - kazala je predstavnica Centra za kulturu Almira Tarakčija. 

Sadržaji Festivala namijenjeni su za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a u dogovoru s predstavnicima pet osnovnih škola s područja općine Travnik dogovorena je organizirana posjeta učenika.

U realizaciji festivalskih sadržaja Centar za kulturu ostvario je suradnju sa Centrom kulture i mladih općine Centar Sarajevo, Studijem Makadam i Rijad Gvozden, glumcima Ademom Smailhodžićem i Irfanom Ribićem, Kazalištem mladih "Korifej", Hrvatskim kazalištem Travnik, Obdaništem Travnik, Plesnim studijem "Maya" i Dramskim studijem Centra za kulturu općine Travnik.

Direktor Centra za kulturu Taik Ganić kazao je da će Festival biti realiziran u suradnji s Općinom Travnik, Ministarstvom obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBŽ-a, a podržan je i od Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Festival će biti održan u prostorijama Centra za kulturu, a ulaz na sve sadržaje je besplatan.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!