[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/11\/travnik-srebrenica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/11\/100x73\/travnik-srebrenica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/11\/travnik-srebrenica.jpg","size":"394.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Travniku održan mimohod u znak podrške majkama Srebrenice

Genocid počinjen u Srebrenici nikada ne smije biti zaboravljen, nego mora biti stalni podsjetnik na okrutnost rata, poručeno je danas u Travniku, gdje je više od 200 učenika sudjelovalo u mimohodu podrške majkama Srebrenice.

Obraćajući se sudionicima skupa, predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić kazala je da se majke Srebrenice već 24 godina bore za istinu i pravdu, te da neće odustati dok ne budu pronađena tijela svih ubijenih.

- Ne smijemo nikad zaboraviti, jer nam se tada sve može ponoviti. Naša misija je pronaći kosti naše djece i da zločinci budu izvedeni pred lice pravde. Već 24 godine se borimo za to. Iako je svijet malo nepravedan i gluh, ipak smo ga probudili jer imamo presude za genocid, zločine i zločinačke poduhvate - naglasila je Subašić.

Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je da je Srebrenica simbol stradanja BiH i Europe u 21. stoljeću i mrlja na savjesti čovječanstva.

- Ne smijemo dozvoliti prekrajanje istorije i onoga što je podnijelo tolike žrtve. Srebrenicu ne smijete zaboraviti ni vi, nove generacije, morate znati šta se dogodilo - poručio je Hadžiemrić učenicima.

Šetnju podrške organizirali su učenici OŠ "Travnik" i Mješovite srednje tehničke škole Travnik, a uz majke Srebrenice, pridružili su im se i građani Travnika.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!