[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/08\/stadion-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/08\/100x73\/stadion-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/08\/stadion-1.jpg","size":"289.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

U Tomislavgradu počinje izgradnja pomoćnog stadiona s umjetnom travom

U zgradi općine Tomislavgrad u utorak je potpisan Ugovor o izgradnji pomoćnoga stadiona s umjetnom travom, vrijedan 185.642,73 maraka, s rokom izvođenja od šezdeset kalendarskih dana.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ivan Vukadin i Tomislav Vrdoljak, direktor poduzeća Livnoputovi d.o.o. Livno.

Općina Tomislavgrad, odnosno Hrvatski nogometni klub (HNK) Tomislav iz Tomislavgrada početkom godine dobila je novčanu potporu od UEFE preko Nogometnog saveza BiH za izgradnju pomoćnog terena s umjetnom travom za potrebe razvoja omladinskog nogometa.

Iz općine podsjećaju kako su u siječnju ove godine potpisali Ugovor s Nogometnim savezom BiH o realizaciji Projekta "Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu" kojim Nogometni savez za ovaj projekt izdvaja 260.000 maraka, a ostalo su proračunska sredstva općine Tomislavgrad. 

Ukupna vrijednost cijeloga projekta, koji će se graditi u kompleksu HNK Tomislav, iznosi oko 460.000 maraka.

"Teren s umjetnom travom dimenzija 100×64 bit će izgrađen na mjestu sadašnjeg pomoćnog terena na južnom dijelu kompleksa te će zadovoljavati sve standarde igranja službenih utakmica", kazao je  predsjednik HNK Tomislav Ilija Bagarić.

Od realizacije ovog projekta, dodao je, najviše koristi imat će omladinski pogon jer će upravo oni dobiti izvanredan teren za treninge i utakmice, a posebno u uvjetima kada vremenski uvjeti to ne dozvoljavaju.

Iz kluba podsjećaju kako su izgrađeni novi popratni objekti povezani u jednu cjelinu, dok su u ranijem periodu u potpunosti dovršene svlačionice te službene prostorije ispod glavne tribine. 

Pored toga, prije četiri godine u sklopu Gradskog stadiona HNK Tomislav izgrađen je manji pomoćni teren s umjetnom travom dimenzija 50 x 25 kojim se koriste svi uzrastu kluba kao i rekreativci.

Ovi radovi su urađeni uglavnom kreditnim sredstvima u iznosu od oko 150.000 maraka, a kao najbitniju stvar predsjednik kluba je istaknuo  stabilnost poslovanja kluba, ispunjavanje svih obveza prema osoblju zaposlenom u klubu, te prema dobavljačima. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!