[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/29\/mtm.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/29\/100x73\/mtm.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/29\/mtm.jpg","size":"55.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U srijedu 100. repriza predstave 'Presuda: Tiha likvidacija'

Mostarski teatar mladih (MTM) na Memorijalnoj sceni 2532 publici će predstaviti 100. reprizu predstave "Presuda: Tiha likvidacija", koja će biti izvedena u srijedu 30. rujna, s početkom u 20 sati.

Predstava je autorski projekt Seada Đulića, igrana je širom BiH, ali i u Hrvatskoj i Srbiji. Izvedena je na više uglednih festivala te dobila nekoliko nagrada. 

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, priopćeno je iz MTM-a.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banjoj Luci, zapisao kako Sead Đulić sam na pozornici prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela.

"Fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje po željama iz publike vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li kada je trebalo učiniti nešto to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva", mišljenja je Bičanić.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!