[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/beograd-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/100x73\/beograd-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/beograd-2.jpg","size":"149.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Srbiji zbog gripe produljeni zimski školski praznici

Školski praznici na cijelom teritoriju Srbije produljeni su do 24. veljače zbog epidemiološke situacije izazvane sezonskim virusom gripe, potvrđeno je u srijedu, nakon što je dan ranije pokrajinski sekretarijat za obrazovanje odlučio privremeno obustaviti rad vrtića i škola u Vojvodini do 21. veljače.

 Odluka srbijanskog ministarstva obrazovanja, znanosti i tehnološkog razvoja donesena je "u cilju prevencije širenja gripe u populaciji djece i mladih, a na temelju aktualnih epidemioloških podataka resornih organa i tijela i službi", navedeno je u priopćenju.

 Ranije danas ministarstvo zdravstva preporučilo je ministarstvu obrazovanja da zimske školske praznike produlji do 21. veljače kako bi se smanjilo širenje virusa gripe. Škole počinju s radom 24. veljače. 

 Respiratorne infekcije su se od početka godine pojavile kod više od 22.000 stanovnika Srbije, a podaci nacionalnog Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" pokazuju da najmanje 100 osoba svakog tjedna dobije virus gripe.

 Zemjenica ravnatelja te bolnice Darija Kisić Tepavčević izjavila je za Radio-televiziju Srbije kako je "stručno opravdana" odluka da produljenje školskih praznika potraje kao "objedinjena mjera na razini čitave zemlje". Po njezinim riječima, broj oboljelih od gripe pada u središnjoj Srbiji, ali raste u Vojvodini, posebno kod djece školskog uzrasta. 

 Epidemija gripe ranije je proglašena na teritoriju Beograda i u jš tri okruga u Srbiji, a za prvih pet tjedana su, prema službenim podacima, preminule najmanje dvije osbe, prenosi Hina. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!