[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/beograd-11-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/100x73\/beograd-11-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/01\/beograd-11-2.jpg","size":"155.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Srbiji nove mjere od petka, vikendom neće raditi ugostitelji i tržni centri

Vlada Srbije usvojit če u četvrtak na sjednici nove mjere u borbi protiv koronavirusa koje predviđaju skraćenje radnog vremena do 17 sati za ugostiteljske objekte radnim danima i njihovo zatvaranje tijekom vikenda.

Vlada Srbije je prihvatila prijedlog medicinskog dijela Kriznog stožera koji obuhvata skraćenje radnog vremena do 17 sati za restorane, kafiće i barove, klubove, tržne centre, igraonice i kladionice, prenosi Beta.

Njima neće biti dozvoljen rad tijekom vikenda.

To se odnosi i na kozmetičke i frizerske salone, salone ljepote, fitnes centre i teretane, spa centre i bazene.

Očekuje se da ovi prijedlozi biti usvojeni u četvrtak i da stupe na snagu sljedećeg dana.

Ljekarne, benzinske crpke i tvrtke za dostavu hrane i dalje će moći da rade bez ograničenja, a prodavnice prehrambene robe mogu da rade do 21 sat, i vikendom.

Što se tiče kazališta i kina, oni će također moći da rade do 17 sati, ali i vikendom.

Pijace radnim danima mogu da rade uobičajeno, a vikendom do 15 sati.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!