[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/27\/koronavirus-ilustracija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/27\/100x73\/koronavirus-ilustracija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/27\/koronavirus-ilustracija.jpg","size":"64.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Sloveniji petero novozaraženih koronavirusom u protekla 24 sata

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na novi koronavirus testirano 335 osoba, pri čemu je potvrđeno pet pozitivnih slučaja zaraze, objavila je u ponedjeljak slovenska vlada.

To je manji broj novozaraženih u odnosu na prethodni dan, kad je sa 549 testova otkriveno 16 novozaraženih. Proteklog tjedna broj dnevno novozaraženih bio je dvoznamenkast, no u dane vikenda obavi se višestruko manji broj testiranja nego radnim danima, te otkrije znatno manji broj infekcija.

Od početka epidemije u Sloveniji je sa 127.940  testova  potvrđeno ukupno 2087 zaraženih, a  trenutno je 238 aktivnih slučajeva. Trenutno je hospitalizirano 20 pacijenata primljenih zbog covida-19, jedan manje nego prethodni dan. Od  toga je četvoro pacijenata na intenzivnom liječenju, dok broj umrlih među zaraženima  ostaje 116, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U zadnja 24 sata otkrivena je još jedna zaraza koronavirusom kod odgajateljice u dječjem vrtiću u Celju, te je karantena određena i za 21 dijete. Ranije je prošlog tjedna koronavirus potvrđen kod tri djelatnice u istom vrtiću, te izolacija određena za 23 djece koja su s njima bila u kontaktu.

Najveće žarište u Sloveniji i dalje ostaje u općini Hrastnik, u kojoj je oko trećine ukupnih aktivnih slučajeva u cijeloj Sloveniji i gdje je zaraza ušla u dom za starije i nemoćne, prenosi Hina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!