[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/oslo-aerodrom-256.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/100x73\/oslo-aerodrom-256.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/oslo-aerodrom-256.jpg","size":"72.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

U Skandinaviji na regionalnim letovima ukida se obaveza nošenja maske

Od ponedjeljka četiri skandinavske aviokompanije neće zahtijevati od putnika koji lete između Danske, Norveške i Švedske da nose maske u avionu.

SAS, Norwegian, Wideroe i Flyr ukinuli su strogi mandat maski jer su stope vakcinisanih u Skandinaviji među najvećim u svijetu, prenosi dpa.

"Norveškio tijelo za kontrolu infekcija više ne zahtijeva od domaćih putnika da nose maske za lice, pa se ovaj zahtjev više neće primjenjivati na letovima Wideroea", rekla je glasnogovornica Silje Brandvoll za Norveški radio.

Međutim, rekla je, maske se i dalje moraju nositi na letovima za zemlje izvan regije.

U zračnoj luci Gardermoen, u blizini Osla, glavnog grada Norveške obaveza nošenja maske ukinuta je u petak.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!