[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/fna-117165.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/100x73\/fna-117165.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/27\/fna-117165.jpg","size":"405.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Sarajevu seminar o ljudskim pravima u sklopu programa 'Speak Truth to Power'

Predstavnici američke fondacije "Robert F. Kennedy Human Rights" održali su danas u Sarajevu prvi dio dvodnevnog seminara o ljudskim pravima u sklopu programa "Speak Truth to Power".

Seminar je prvenstveno namijenjen studentima i učenicima, kao i njihovim profesorima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Direktorica programa "Speak Truth to Power" Karen Robinson nada se da će seminar dati bar skroman doprinos poboljšanju stanja u BiH, koja je još društvo koje se oporavlja od velikog sukoba.

- Znamo da za to treba puno vremena ali vjerujemo da ljudska prava imaju ulogu u izgradnji boljeg društva za sve njegove članove - rekla je Robinson.

Direktor Fondacije Hastor Seid Fijuljanin naveo je da očekuje da nakon seminara dobijemo oko 40 novih lidera koji će u svojim lokalnim zajednicama biti zagovarači ljudskih prava.

Dodao je da planiraju da tokom ove godine organizuju još jedan sličan seminar ali na višem nivou, a koji bi okupio i donosioce odluka.

Seminar je organizovan u saradnji s Fondacijom društva zajedničkih vrijednosti iz Sarajeva.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!