[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/pariz-koronavirus-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/100x73\/pariz-koronavirus-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/pariz-koronavirus-aa.jpg","size":"89.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

U Parizu zabranjen protest protiv policijskog nasilja

Zbog zdravstvenih mjera kojima se ograničavaju okupljanja tokom pandemije koronavirusa Francuska policija je zabranila protest protiv policijskog nasilja planiran za sutra u Parizu.

Planirano je da se protest kojim se osuđuje sistemski rasizam i poziva na pravdu za Floyda i ostale žrtve policijske brutalnosti, održi ispred američke ambasade, javio je AP.

Direktor policije Didier Lallement rekao je da takvi protesti "nisu odobreni",  jer mjere zaštite protiv virusa "zabranjuju svako okupljanje više od deset osoba na javnim površinama".

Lallement je rekao da "pored poremećaja javnog reda koji ovi skupovi mogu proizvesti... zdravstveni rizici koje bi mogli izazvati su veoma ozbiljni".

U Francuskoj je od posljedica Covida-19 umrlo više od 29.000 ljudi.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!