[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/fna-106919.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/100x73\/fna-106919.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/fna-106919.jpg","size":"386.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U oktobru u Sarajevu 'Loading' konferencija za igrice i animacije

"Loading" konferencija okupit će 5. i 6. oktobra u Sarajevu kreatore kompjuterskih igrica, gamere, animatore, youtubere i marketinške stručnjake, najavljeno je danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

Direktor  "Loading" konferencije Selim Alagić rekao je da im je namjera da jednu od najvećih zabava u BiH podignu na veći nivo.

- Ta konferencija je za svakog umjetnika, kompozitora, developera i animatora ili za one koji to žele postati, polazna tačka za ulazak u najzabavniju i najsnažniju biznis zajednicu na svijetu - istakao je Alagić.

Dodao je da će "Loading" biti domaćin najvećim stručnjacima na području kreiranja kompjuterskih igrica i animacijskih studija kao što su Blizzard, Epic Games, Ubisoft, Electronic Arts, Disney, Marvel, ali i domaćim kompanijama Reboot, Nordeus, CroTeam, itd.

Organizatori su izrazili očekivanje da će "Loading" konferencija skrenuti pažnju mnogih investitora iz te oblasti na Bosnu i Hercegovinu.

Tokom dvodnevne konferencije, radionica i gameing takmičenja, svi posjetioci će moći pogledati VR prezentacije, posjetiti sajamski dio, te upoznati neke od najvećih zvijezda te oblasti sa prostora bivše Jugoslavije.

Drugog dana konferencije bit će održana "Colosseum arena" u kojoj će svoje snage u igricama odmjeriti neka od najpoznatijih regionalnih imena.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!