[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/as.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/100x73\/as.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/as.jpg","size":"97.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

U njegovom karantinu nema improvizacije: Lavileni leti i u dvorištu

Sportski asovi na različite načine se trude da osmisle život i pripreme u karantinu.

Reno Lavileni, francuski atletičar i doskorašnji svjetski rekorder u skoku s motkom, nije mnogo improvizovao - u dvorište kuće je stvorio sve što mu je potrebno.

Jedini problem mu je kraći zalet, ali visina od 5,61 metar koju preskače u dvorištu je impresivna. 

Lavilenijev najbolji rezultat je 6,16 metara, a tvrdi da u kućnim uslovima može da skoči preko 5,85.

On je olimpijski šampion iz Londona 2012. i vicešampion iz Rio de Žaneira 2016. godine, trostruki evropski i trostruki svjetski dvoranski prvak.

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!